Om oss

Kunskap, engagemang och förtroende!

Lilla Mäklarbyrån är ett nystartat (2018) privat mäklarföretag, ej franchise. Vi förmedlar bostäder i Malmö med omnejd. Vi har alltid ett attraktivt fast arvode och i det priset ingår allt du behöver för att uppnå det bästa priset vid en försäljning. Du kan givetvis köpa till tex. flygfoto eller styling men så koster det extra. 

Vi är även verksamma på Costa del Sol i Spanien där vi har tillgång till mer än 30 000 objekt till salu på hela Costa del Sol, detta inkluderar givetvis samtliga nyproduktioner.

Så arbetar vi

Att köpa eller sälja sitt hem är en stor affär. Det är viktigt att det blir rätt och att det känns rätt. Klokt, varmt och uppriktigt hjälper vi er så att affären både blir bra och kännas bra. Vi älskar att hjälpa kunder till en framgångsrik och trygg bostadsaffär genom engagemang och flexibilitet och vi tvekar aldrig med att göra det lilla extra. Kvalitet framför kvantitet vilket skapar trygghet och skicklighet – intet lämnas åt slumpen!

Om oss

Vi är ett team av drivna och strukturerade mäklare som arbetar aktivt och med ett stort personligt engagemang. Vi uppskattar långsiktiga och ärliga relationer och med en bred bas bestående av erfarenheter, kunskap samt kompetens levererar vi kundservice och förmedling av bästa kvalitet. Målet är en lyckad affär präglad av trygghet och engagemang.

Maila oss dina sökkriterier så hjälper vi dig.

Att köpa bostad i Spanien

Det tillkommer en del kostnader utöver själva köpeskillingen. Du kan generellt räkna med ett tillägg om ca 10%.

Vid köp av begagnade bostäder tillkommer en överföringsskatt om ca 8%  Notariekostnaden ligger också på köparen, den är ca 0,5% av köpeskillingen. Registering av fastigheten i den nya ägarens namn kostar ca 0,5%. Advokatkostnader tillkommer oftast på minst 1% av försäljningspriset. Vi har advokater i huset och har ett fast pris erbjudande på EUR700,- plus IVA (spansk moms).

Det är viktigt att ha klart med finansieringen innan du åker på en visningsresa så att du vet att du kan genomföra en affär när du hittat din drömbostad. Generellt gäller att du inte kan låna i Sverige med den spanska fastigheten som säkerhet. Däremot kan du belåna egendom i Sverige för att köpa bostad i Spanien. Du kan även låna pengar till ditt fastighetsköp genom Spanska banker. Vi på Lilla Mäklarbyrån kan hjälpa dig att hitta en bra finansieringslösning som passar din situation.

När ni och säljaren av en fastighet har kommit överens skrivs ett köpekontrakt där bl.a pris och tillträdesdatum står specificerat. I samband med detta betalar man (som i Sverige) en handpenning, oftast 10% av köpeskillingen. De flesta av bostäderna har ganska omedelbart tillträde men oftast behöver man lite tid för förberedelse (finansiering, NIE-nummer etc) så det vanligaste är tillträde 30-45 dagar efter kontraktsskrivning. På tillträdesdagen överlämnas nycklar etc.

För att äga en bostad i Spanien behöver ni ett spansk skatteidentifikationsnummer, ett NIE-nummer. Först när ni har det kan ni öppna ett spanskt konto och skriva på lagfarten. Våra advokater hjälper er med NIE numret – det ingår i deras avgift

Som köpare har man ansvaret för att noggrant undersöka bostaden innan man skriver på köpekontraktet – samma som är gällande i Sverige. Vi har kontakter till besiktningsföretag (också svensktalande som jobbar i Spanien).